Behandlingar

Här kan du läsa mer om vilka behandlingar vi utför samt hur det går till

Hur arbetar vi?

När du kommer till oss så börjar din behandling alltid med en grundlig undersökning av dina muskler och leder. När vi har hittat den underliggande orsaken till ditt problem går vi vidare med den lämpligaste behandlingsformen. Det kan exempelvis vara justering av stela leder, triggerpunktsbehandling, laserterapi, dry needling eller någon annan av våra väl beprövade behandlingsmetoder.

För oss är helheten viktig

Därför ser vi alltid till att:

Du är alltid välkommen till oss. Som privatperson behöver du ingen remiss. Vi tar emot dig precis som du är, oavsett om du kommer akut eller bokar tid via vårt bokningssystem Timecenter.

HÅLL KOLL PÅ DIN KROPP

Naprapati

Naprapati innebär att korrigera orsak till lidande. Ursprunget är en modernisering av Chiropraktiken i USA under tidiga 1900-talet.
De behandlingsmetoder vi använder oss utav är: Manipulation – En snabb rörelseimpuls skickas till leden med hjälp av terpeutens händer. Ett knak/knäpp från vakuumtryck i leden, kan höras. Mobilisering – Liknande metod som manipulationen men rörelsen utförs långsamt och upplevs mer stretchande/töjande för patienten. Mjukdelsbehandling – Omkringliggande vävnad behandlas med olika massage-, stretch-, andnings och pressurtekniker för att uppnå önskad effekt. Det kan vara att “väcka” en hämmad muskel eller minska en spänning i en överaktivmuskel.

Idrottsmassage

Idrottsmassagen har till syfte att, mjuka upp stela muskler, men också till att lokalt behandla spända och smärtsamma områden. Med hjälp av mer eller mindre djupgående massagetekniker påverkas muskler och bindväv vilket leder till ökad glidning och syresättning genom ökad blodgenomströmning i muskelcellerna. Detta gör att musklerna upplevs mjukare och smidigare samt ger en förbättrad läkning av muskelskador. Dessutom kan massagen kompletteras med triggerpunktsbehandling (lokal pressur på muskelknutor) och muskeltöj. Idrottsmassagen är särskilt lämplig vid smärttillstånd och skador i muskulaturen som kan uppkomma vid b la långvarigt monotont arbete eller under ett idrottsutövande. Läkningen påskyndas, rörligheten återvinns och rehabiliteringstiden förkortas.

Du kan även få hjälp av vår samarbetspartner idrottsskadeexperten.se

Bättre hållning

Korrekt kroppshållning är en förutsättning för att hålla kroppen i full funktion. Med hjälp av lod och fotografi, kan Naprapatspecialisten på ett pedagogiskt sätt hjälpa dig att förstå och på så vis göra förändringar i allt från huvudets- till fotsulansposition.

Laserterapi

Behandlingen är ENKEL, SNABB, EFFEKTIV och UTAN BIVERKNINGAR. Den riktar sig till att behandla INFLAMMATIONER, SVULLNADER och SMÄRTA eller för att få en allmän biostimulering.

Med Medicinsk Laserterapi avser man att normalisera de felande funktionerna i kroppen. Påverkan sker på cellnivå och enkelt kan man säga att laserljuset är som “bränsle” för cellen. Det aktiverar och ökar farten i cellens olika funktioner. En kärlvidgning sker vilket underlättar för näringsämnen att ta sig till området samtidigt som det hjälper till vid borttransporten av skadliga ämnen.

Laserljus är ett extremt “rent” ljus och strålar, till skillnad frän en vanlig lampa, i EN våglängd där alla ljusvågor dessutom ligger i fas. Våglängden bestäms av det materiel dioden är uppbyggd av.

Det sker en ständig utveckling av denna behandlingsform och det senaste är MLS-tekniken som används hos oss på Naprapatspecialisten. Behandlingen sker då med två olika våglängder som arbetar tillsammans för en effektivare behandling.

Denna MLS-LASER finns i olika versioner och används både på human- och veterinärsidan. Den är lika uppskattad inom den traditionella vården som hos övriga terapeuter. Inom elitidrotten har den en given plats och används av bl.a. svenska fotbollslandslaget och skidskyttelandslaget. Inom travet och ridsporten har laser använts i många år som en väl fungerande terapi.

Generellt kan sägas att akuta skador behandlas oftare än kroniska. En positiv förändring bör ske inom 3-5 behandlingar. En behandling tar några minuter och det är inte ovanligt att man som patient, känner momentan smärtlindring.

Träningsråd

Genom vedertagna tester och analyser och noggrann undersökningsmetodik, kan vi på ett bra sätt lägga upp korrektiva träningsprogram. Både i ett rehabiliterande syfte, men också i ett prehabiliterande syfte, så att du slipper framtida besvär.

FMS – FMS står för Functional Movement Screen och är en undersökningsmetod som går ut på att du genomför sju stycken olika rörelsetester som granskas och analyseras. Utifrån resultatet på dessa tester kan sedan slutsatser dras kring hur din kopp fungerar för att kunna prestera optimalt i vardagliga aktiviteter men även inom idrottande eller träning.

Läs mer om FMS Eller ring oss så berättar vi mer.

Dry-needling

Naprapatspecialisten använder sig utav intramuskulär stimulering med nålar, Dry-needling. Akupunkturnålarna är ett effektivt verktyg för att komma åt djupare, långvariga muskelspänningar och värk.

 

Ergonomi

För att få ett så bra resultat som möjligt av behandlingen, hjälper vi dig med ergonomiska åtgärder och korrigeringar.

 

Vi använder cookies för att anpassa din upplevelse på vår sajt. Läs mer i vår   cookie policy